Parenting · June 14, 2021

Aplicatii utile pentru perioada sarcinii si proaspete mamici

Perioada sarcinii si primele luni de bebeluseala sunt etape atat de frumoase din viata de mamica, dar vin la pachet si cu multe schimbari, acomodare si oboseala.

Avem nevoie de tot sprijinul si ajutorul asa, ca de ce sa nu ne bazam un pic si pe tehnologie?

De cand am ramas insarcinata, dar si acum, cand baietelul meu are (deja) 1 an si 9 luni, am folosit cateva aplicatii care mi-au fost foarte utile. Mai mult decat atat, le-am intrebat si pe mamicile din comunitatea mea de Instagram ce aplicatii le-au ajutat si am facut o lista cu cele mai utile:

  1. Pregnancy (What to Expect) – o aplicatie care m-a ajutat cu multe informatii interesante si utile pe perioada sarcinii. Prezinta si videoclipuri cu evolutia bebelusului in burtica si detalii prezentate de autoarea cartii “What to expect when you are expecting”. Mie mi-a placut mult si mi-a fost de ajutor.
  1. Baby Center – nu stiu sa va explic exact de ce, insa am simtit nevoia si pentru o a doua aplicatie de “monitorizare” a sarcinii, iar Baby Center a fost alegerea pe care am facut-o dupa ce am incercat mai multe aplicatii care nu mi-au placut din diverse motive. La fel de utila precum Pregnancy (What to Expect), le recomand pe ambele in functie de preferintele voastre.
  1. Ovia Pregnancy – nu am incercat Ovia (nici una dintre variantele pe care le pun la dispozitie), insa observ ca are o nota foarte buna, dintr-un numar mare de review-uri si un numar si mai mare de instalari. Este o recomandare facuta de mamicile din comunitatea mea de Instagram.
  1. Pregnancy + – tot la recomandarea mamicilor din comunitatea mea de insta, si la fel ca Ovia, cu un numar mare de review-uri si instalari si o nota foarte buna.
  1. Huckleberry – una dintre aplicatiile pe care inca o folosesc pentru somnul lui Stefan (acum stiu exact cand trebuie sa il pun la somn, dar pentru ca uit la ce ora s-a trezit, sau de cat timp doarme, imi este mult mai usor sa folosesc Huckleberry si sa stau fara grija). O recomand cu caldura. Va ajuta sa tineti socoteala orelor de alaptat/ biberon, cand si ce medicamente i-ati dat lui bebe, dar pe mine m-a ajutat foarte mult in special cu orele de culcare. Puteti regla cate somnuri are bebelusul pe timpul zilei si va calculeaza exact la ce ora trebuie sa se culce. Ora de somn este foooarte importanta, iar aplicatia asta a fost vis pentru mine.
  1. The Wonder Weeks – aplicatia cea mai utila dintre toate (cel putin, pentru mine). Cea mai buna investitie pe care am facut-o! Neaparat sa tineti cont de faptul ca trebuie sa inregistrati DPN-ul (data probabila a nasterii, data care este indicata la morfologiile fetale), nu data la care s-a nascut de fapt bebe. In cazul meu, de exemplu, a fost o diferenta de aproximativ 3 saptamani si jumatate si daca as fi introdus data la care s-a nascut baietelul meu in locul datei la care era estimata nasterea, predictiile ar fi fost gresite. Aplicatia asta m-a invatat ce sunt puseurile de crestere si am putut sa inteleg de ce bebelusul meu se comporta diferit – stare generala, schimbari in programul de somn, de comportament. Iar predictiile sunt “ceas”. Aplicatia asta nu a gresit niciodata in cazul nostru. Am invatat foarte multe lucruri despre dezvoltarea bebelusului si despre salturile mentale, recomand Thr Wonder Weeks din tot sufletul!
  1. Little Ones – aplicatie recomandata de mamicile din comunitate. Observ ca nu are o nota foarte mare si nici foarte multe descarcari, dar poate este utila in caz ca nu va ajuta celelalte recomamdari facute.
  1. Baby Sparks – recomandare facuta tot de mamicile din comunitatea mea de insta, care vad ca are un numar foarte mare de descarcari si o nota bunicica.

Sper ca aplicatiile de mai sus sa va faca viata mai usoara si sa va ofere informatii utile pentru voi si pentru cei mici.

Voi ce aplicatii folositi? Va astept cu recomandari pe pagina de facebook, pe insta sau cu un comentariu mai jos. Hai sa ajutam viitoarele mamici impreuna, doar despre asta e vorba aici pe BusinessMom, nu?😊🕊